Flow with Yvette

There’s nothing wrong with you

Je probeert alle ballen in de lucht te houden.
Het voelt alsof je constant van de ene naar de andere taak haast.
Je heb de neiging dingen negatief te bekijken.
Je nachtrust is verstoord.
Je blijft maar piekeren.
Je voelt je MOE.
Je droomt van een hutje op de hei.
Je blijft je zorgen maken over dingen buiten je controle.

Met deze signalen van stress kwamen de vrouwen samen in de Masterclass van Stresskip naar Chillchick. En ik vertelde ze dit 👇🏾👇🏾👇🏾

Ons hormonale systeem is vrij gevoelig afgesteld. Zie het als een toren. Het bovenste deel van de toren zijn onze geslachtshormonen, onze cyclus. Het middelste deel van de toren is de schildklier. Verantwoordelijk voor onze spijsvertering, energiehuishouding etc. Het onderste deel van de toren is ons overlevingsmechanisme. Het allereerste wat er gebeurt als er enorm veel stress in ons leven aanwezig is: het beinvloedt onze cyclus. That’s a good thing! Het betekent dat je lijf werkt. Als er nog wat langer veel stress aanwezig is, dan dondert de hele toren in elkaar. Ons lijf bepaalt: er hoeft nu geen aandacht te gaan naar voortplanting of energie, want er dreigt groot gevaar. It’s time to fight, flight, freeze or fawn! There’s nothing wrong with you. Jouw lijf doet precies wat het moet doen.

Wil je meer weten over cortisol (het stresshormoon) en jouw autonome zenuwstelsel? En vooral: hoe je jezelf terug kunt gidsen naar ontspanning? Geef jezelf de Masterclass van Stresskip naar Chillchick cadeau. Dit paasweekend voor maar 18 euro in plaats van 99 euro.