Flow with Yvette

Jouw menstruatie is een vitale functie

Of je jouw menstruatie nou haat, een beetje vies vindt of haar kracht omarmt, je bloeding is een vitale functie. Net zoals je hartslag, bloeddruk en temperatuur geeft het informatie over je gezondheid. Als Hormooncoach draag ik bij aan het verder verspreiden van de wijsheid van onze cyclus. Vandaag wil ik het met je hebben over yoni-stomen. Zelf zet ik yoni-stomen maandelijks in ter ondersteuning van mijn cyclusgezondheid en voor ontspanning. Bij de meeste klanten adviseer ik het voor cyclusherstel.

Zo is een veelvoorkomende vraag: ‘mijn menstruatie zet niet meteen lekker door. Ik heb eerst een dag of paar dagen bruine spotting. Is dat normaal?’ Het komt veel voor, maar het is een kenmerk van hormonale disbalans. Een gezonde bloeding zet namelijk meteen door en is rood van kleur. Jouw lijf vraagt dus om aandacht. Ze heeft iets nodig wat ze nu niet ontvangt. Yoni-stomen draagt bij aan het herstellen van je bloedingspatroon. Dat wil je, omdat dit jouw complete gezondheid ten goede komt.

Ook stress heeft grote invloed op onze cyclus. Vorig jaar kwam een vrouw bij me die wegens burnout al maanden geen bloeding had. Vooropgesteld dat dit heel slim is van het lijf. Op het moment dat er langdurig veel stress aanwezig is, dan heeft voortplanting geen prioriteit. Als dit bij jou nu zo is: er is niks mis met jou. Jouw lijf doet precies wat het hoort te doen. Bij deze vrouw zetten we yoni-stomen in voor zenuwstelselregulatie en om haar bloeding op gang te brengen. Succesvol, want de volgende dag startte haar menstruatie.

Wat is yoni-stomen?

Je verwarmt kruiden tot kruidenaftreksel (ik raad je aan om niet meteen zelf te gaan experimenteren) en stoomt je yoni (perineum, vulva, baarmoeder). De kruiden worden opgenomen door het slijmvlies waardoor ze meteen hun werking hebben.

Het is een eeuwenoud ritueel dat wordt ingezet voor o.a.:
reinigen van de baarmoeder
kalmeren van het zenuwstelsel
cyclusgezondheid
verzachting en heling van een emotionele wond

Yoni-stomen kan een maandelijks ritueel zijn, maar kan ook bijzondere situaties in je leven ondersteunen:
Burn-out verzachting
Postparum herstel
Helen na verlies
Verwelkomen van nieuw leven

Ik nodig jou uit om te zorgen voor jezelf en jouw powerhouse. Je kunt het magie noemen. Dat doe ik ook, want dat voelt lekker eigen. Maar je kunt het ook plat slaan: het inzetten van kruiden die direct door het slijmvlies worden opgenomen (in plaats van door het hele spijsverteringskanaal te gaan, waar nog al eens wat verloren gaat) is hoe  dan ook heel logisch, helend en krachtig.

Benieuwd, maar vind je het ook spannend?
Nieuwsgierig en gun je jezelf iets extra’s?

Je kunt me uitnodigen voor een yoni-stoom ritueel bij je thuis.