Flow with Yvette

Help ik slik antibiotica! 3 tips

Ik ben hier niet om te preken tegen antibiotica. Ja, ik schrik van het gemak waarmee antibiotica als dé oplossing kan worden gepresenteerd. Bijv toen ik net postpartum angstig was, over alles twijfelde, borstvoeding gaf, m’n lichaam niet meer kon voelen en twijfelde of ik een blaasontsteking had. Nog voordat de testuitslag er was, kreeg ik preventief een recept voor antibiotica. Maar er zijn ook heel goede redenen om het soms wél te gebruiken. Ik ga er vanuit dat je die afweging zelf kunt maken.

Deze tips zijn voor als je besloot antibiotica te gebruiken en je lichaam wilt helpen om je darmflora te herstellen.

  1. Zorg voor extra prebiotica vanuit voeding
    Witte bonen, fruit, haver, lijnzaad (zelf breken), broccoli en broccolikiemen zijn goede bronnen.
  2. Gefermenteerd voedsel zit vol probiotica
    Ga voor zuurkool, tempe en azijn.
  3. Neem niet meteen probiotica
    Start pas een paar dagen na de antibiotica (die werkt een paar dagen tot een week door) met probiotica suppleren met weinig stammen. Eerder heeft het weinig nut. Email me op info@flowwithyvette.nl voor een merk.

Heb je iets nieuws geleerd? Spread the word en deel dit met een vriendin.