Flow with Yvette

Cyclusmythes

1. PMS-klachten horen nu eenmaal bij vrouw-zijn.
Mythe! PMS-klachten zoals snel boos worden, een opgeblazen gevoel, stemmingswisselingen, pijnlijke menstruatie of depressieve klachten, steken de kop op als jouw lichaam een disbalans van de hormonen oestrogeen en progesteron in de herfst-fase heeft. Dat kan bijvoorbeeld komen door niet-voedende voeding, gebrek aan zonlicht, deplerende medicatie of chemische stoffen in make-up en schoonmaakmiddelen. Jouw lichaam vraagt nu jouw aandacht, want het onbehandelt laten van deze klachten verhoogt het risico op hartziekten, diabetes en kanker.

2. ‘Extreem sporten zorgt voor een beter immuunsysteem’ 
Mythe! Je lichaam forceren om in de late herfst of winter ‘extreem te sporten’ helpt niet om minder vaak ziek te worden. Het helpt juist om jouw tempo aan te passen en rust in te bouwen in deze fasen. Omgekeerd geldt het trouwens ook: als je weinig beweegt in je lente en zomer dan help je jouw lichaam ook niet in balans te komen/blijven.

Doordat taboes steeds meer doorbroken worden, wordt duidelijk hoeveel vrouwen hormonale klachten ervaren, maar dat maakt het nog niet ‘normaal’. Onthoudt dit: je bent het waard om te ontdekken wat jouw lijf je probeert duidelijk te maken zodat je een relaxer, energieker leven kunt leiden. ✨

Zin om aan de slag te gaan? Meld je op de homepage aan voor de gratis video ‘Hormoonbalans – the basics’.